Step by step – стъпка по стъпка

Днес ще ви разкажем за красивите и качествени детски обувки, които може да намерите в нашите магазини, и ще ви даден няколко съвета как да избирате детски обувки.

 

Знаете ли

какво означават символите, присъстващи на етикетите за обувки?

Ако не, ето повече информация:

 

2

  • 1 – естествена кожа
  • 2 – импрегнирана кожа (импрегниране – напояване на материите със специалниразтвори от катран, смола или каучук, с цел те да станат непромокаеми и водоустойчиви)
  • 3 – естествен или синтетичен текстил
  • 4 – други материали (изкуствена кожа, корк, дърв и др.)
  • 5 – лицева страна на обувката
  • 6 – стелка на обувката
  • 7 – подметка

Това е първата стъпка от избора на детски обувки – да се информираме от какъв материал са изработени. Препоръчително е да избираме естествени материали за детските крачета. Предвид това, че са по- скъпи, може да се спрем поне на естествена вътрешна част на обувката.

 

Защо е толкова важен материалът, от който са изработени детските обувки?

Защото детското краче има нужда от удобство и е желателно да не се спарва, тъй като това може да доведе до алергични реакции и обриви.

 

От каква възраст на детето да обува обувки?

Тук има няколко мнения. Едно от е тях е, че е добре в ранна детска възраст (до 6-7 месеца) да се ползват обувки тип терлички. Изцяло изработени от плат, за да не притискат бебешкото краче и то да се развива нормално. Другото мнение е насочено към носенето на декоративни обувки за бебчета. Те са леки, меки и същевременно красиви.

 

Във верига магазини за детски и бебешки дрехи Kinderland ще намерите и от двата модела.

Идва ред за първите крачки на детето. Безценен момент! Време е да се замислим как да превърнем патешкото клатушкане в стабилно ходене.

Важно е да се съобразим с три неща:

  • точния размер обувки
  • твърда подметка (желателно е обувката да обхваща и част от глезена на детето, за да е по стабилно крачето му)
  • сезонът

Съобразявайки се с това гарантирате комфорт на ходене за малчо. Материалът на обувката е по ваш избор. Разбира се, препоръчваме да е естествен и по възможност обувките да са ортопедични (това гарантира изработка, която е напълно съобразена с детското стъпало). Ето няколко предложения от каталога ни.

Помислили сме и за спортни варианти. Те също са изработени от естествен материал и стелката е съобразена с това, детският крак да се развива правилно.

 

Оставяме на вас да решите и изберете. Заповядайте!

One comment to Step by step – стъпка по стъпка

Оставете коментар!