Любимите кецове на децата – в магазини Kinderland

В продължение на темата за обувките, ще ви разкажем нещо любопитно и за предпочитаните от много деца за техните игри навън спортни обувки. Това са известните с удобството и лекотата си кецове.

Историята на кецовете започва в началото на 60-те години на миналия век, когато скейтбордите стават много любими на децата и младежите. По това време нямало специални обувки за скейтбордистите и те карали боси или с каквито обувки имат.

Честите наранявания на краката подсказали на Пол Ван Дорен от какво имат нужда хората, каращи скейтборд. Първите специализирани скейтборд обувки излезли на пазара през 1965 г. Били опростени, леки, с плоска подметка велурени кецове.

88c397920cc8ac8d82c1fc230407ab7bС развитието на скейтборда се развиват и обувките за него. Първите модерни скейт обувки се появяват на 18 март 1976 г. Произведени са от компанията Vans. Те се отличават с това, че велурът е заменен от здрав плат и са с по-дебела и многопластова вулканизирана подметка.

През 80-те години скейтбордистите усъвършенствали своите изпълнения със скейтборда, което създало нуждата от по-високи кецове, предпазващи глезените им. Скейт-компаниите вложили въображение, благодарение на което през 1980 г. на пазара се появили „Style 38“ на Vans и легендарните „Chuck Taylor All-Star“ на Converse.

 

След тази кратка история ще ви покажем наличните модели кецове в нашите магазини за детски и бебешки дрехи. За момиченцата и момченцата сме подготвили разнообразни модели – както едноцветни, така и с красиви шарки. Някои от тях с допълнителни екстри – светещи кецове. 😉

Очакваме ви! Изберете модерни и удобни кецове за вашето дете!

Оставете коментар!