Борба с петната върху детските дрехи – 2

В този пост продължаваме с темата за премахване на петната от бебешките и детските дрехи.

Вече знаете как да се справите с някои от най-разпространените петна – от мазни храни, трева и кръв.

 

Сега ще ви предложим още няколко съвета, с които се надяваме също да сме ви полезни.

 

  • how-to-remove-kids-clothing-stainsДечицата обичат да рисуват или оцветяват, но обичат да оставят отпечатък от боите и по дрехите си. Успешно предизвикват „ефекта УАУ“. Ето как да се отървете от нежеланите следи след химикал, флумастери или боички. Дрехата, „белязана“ от мастило, натопете в прясно мляко за няколко часа. Ако не е постигнат резултат, може да третирате петното с лимонов сок. Ако и това не реши проблема, натрийте от двете страни мастиленото петно с бяла паста за зъби. Оставете 15 минути и изперете.
  • Нежеланите лекета от плодове може да намокрите и поръсите с готварска сол. След това оставете дрехата да изсъхне на слънце. Друг метод съветва при петна от плодове върху цветни детски и бебешки дрехи да се използва кисело мляко. Изцапаната част от дрехата се покрива с киселото мляко и се изчаква 10 минути. След това се изпира с гореща вода, но без перилни препарати, и се изсушава.
  • stained-clothes-resizedШоколадовите петна са може би любими на малките. За родителите е важно да знаят, че трябва да изперат шоколадовите отпечатъци, още докато са „пресни“. Необходимо е да използвате четка и течен препарат за пране. Петното се търка енергично и се изпира със студена вода. Друг вариант е използването на силно подсолена вода или глицерин (глицеринов сапун за пране). След обработка с глицерин дрехата се изплаква с гореща вода и се пуска в пералната. Следите от течен шоколад се чистят с гъбичка и разредено веро.
  • Помощ, залепнала дъвка! Ако е залепнала върху дънки, джинси или други устойчиви материи, може да ги накиснете във вряща вода. След това изстържете с остър предмет. Остатъците отстранете с четка, но я движете в една посока (по дължина на нишката на плата). Ако дъвката е попаднала върху кожено яке или панталон, замразете петното. За тази цел използвайте кубче лед. Когато дъвката се втвърди достатъчно, отстранете я с тъп предмет (нож за масло или опакото на ножица), за да не нараните кожата. След това почистете кожата с тампон, напоен с глицерин или тоалетно мляко. За отърваване от дъвка има още няколко начина: чрез ютия, оцет, течен сапун, спирт или ацетон.

 

Съществуват още много петна, за които обещаваме да Ви дадем съвети в някоя от следващите теми. Надяваме се да сме Ви били полезни! Междувременно

разгледайте каталога в онлайн магазин за детски дрехи Kinderland,

за да зарадвате вашите деца с нова красива, стилна и удобна дрешка.

Оставете коментар!