Борба с петната върху детските дрехи

1a0258141d851ebe3d541e81a6fbefd7

За всяка майка – домакиня или работеща жена – прането е сред ежедневните дейности. Прането на дрехи не е просто включване на пералната машина. То изисква повече внимание, особено, ако става въпрос за бебешки дрехи или детски дрехи, изцапани с най-различни, всевъзможни петна.

 

За повечето от петната нямаме никаква идея от къде и как са се появили върху дрешките на децата ни. Но факт – има ги!

 

В следващите две теми ще ви предложим практични съвети как да се преборите с едни от най-често срещаните лекета.

  • be1640f99176215cdb5a9b325f803d9bНай-често ни се налага да отстраняваме мазни петна. По време на обяд или вечеря се случва да капне нещо мазно върху дрехите и на деца, и на възрастни. Чували сте сигурно, че мазното петно се поръсва веднага със сол. Това действа, но не напълно. Експерименти доказват, че петна от мазнина се премахват най-успешно с талк (бебешка пудра) или сода бикарбонат. Необходимо е да втриете в петното някой от тези продукти със суха кърпа или гъба и да оставите 10-15 минути преди да пуснете дрехата за пране. Може да третирате мазнината върху дрехите и с оцет или царевично нишесте.
  • Следващото нежелано петно е това от кръв – децата често падат и се нараняват. Кървавото петно е неприятно за отстраняване, независимо дали е от ожулено коляно или лакът или от порязване или убождане. Тук първият ни съвет е да заперете петното със студена вода. След това, ако не е „излязло“ от дрехата, може да го третирате със смес от амоняк и вода, в съотношение 50:50.
  • За премахване на следи от трева, често срещани след игра в парка, препоръчваме да се използва сок от лимон или оцет. Ако не даде добър резултат, продължете да третирате със спирт. След това изперете с гореща вода. Ако и това не доведе до премахване на петното, може да го поръсите с бакпулвер и да го навлажните. След 1-2 часа се изпира.

 

Очаквайте още практични съвети за борба с петната по детските дрехи! Междувременно

разгледайте каталога в онлайн магазин за детски дрехи Kinderland,

за да зарадвате вашите деца с нова красива, стилна и удобна дрешка.

One comment to Борба с петната върху детските дрехи

Оставете коментар!