Есенна мода за родители

рокля

Рокля

През есента, която настъпва сега, трябва да изглеждаме добре. Това, което виждаме на модните подиуми в Париж, Милано, Ню Йорк и Лондон ни подсказва че блясъкът се е завърнал. Чудесно е да си модерна жена.

Жакетите са по-дълги
Понякога вталеният жакет направо прави полата излишна. Съчетан с по-тесен панталон той предава момчешки чар на по-слабите фигури.

Лакът е по-блестящ и навсякъде
Гладък, блестящ, полиран – това е думата. Високите до бедрата ботуши са много шик, когато са лачени. Можете да ги носите с боди от ламе, поли в метален цвят и якета и жакети от лачена кожа, лъсната така, че да можете да се огледете в нея.

Полите стават още по-къси
Подгъвът на полите се вдига все повече. Успехът на А-линията кара дизайнерите настървено да търсят варианти на поли, които стоят настрани от тялото и се полюшват, а не прилепват плътно към него. Сега сме в „течното“ десетолетие и с властния стил на Нанси Рейгън (съпруга на президента) е свършено. Тържествува свободния стил на Нанси Кериген (световна шампионка по фигурно пързаляне)

Цветовете се завръщат
Цветовете отново са модни. Бледният изнурен вид е изменен от ярките цветове на скиорските якета, пуловерите за голф и ловджийските жакети плюс ярките нюанси на класическото шотландско каре.

Материите са по-пуфкави
Мека, мъхната, рунтава – за да почнете да свиквате с новата текстура на материите. Всички са пухкави този сезон – Шанел прибавя гарнитура от изкуствена кожа към малкия костюм; Едина Роней предлага ангорски пуловери, а Ана Суи показва палта в стил „Йети“ (митичният снежен човек от Хималаите) и ботуши, чиято горна част е изработена от кожа. Страхотно е да е топло, нали?

Но дизайнерите са облечени в черно
Хубава новина е, че черното облекло продължава да бъде стилно. Когато излязоха да се поклонят на подиума след представянето на колекциите тази година, жените топ-дизайнери доказаха отново, че черният цвят е тяхното кредо.

Оставете коментар!