Развиваме детския ум чрез игри и играчки

Обучението на детето НЕ започва с първия училищен звънец в първи клас.

Детето се учи и развива от самото си раждане. От тогава до шестата си година малкият човек развива своя ум, благодарение на игри.

 

Важната роля на родителите

е да осигурят разнообразие и да контролират детската игра, като я „подпомагат“ с детски играчки. Колкото повече играе, толкова повече се развива умственият капацитет на детето.

  • Първите играчки – дрънкалките – са от особено значение за развитие на фината моторика у мъничетата.
  • Screenshot_3Музикалните въртележки спомагат детето да следи движения и да се фокусира.
  • Най-любимата играчка на момичетата, разбира се, е куклата. Куклите помагат на малките да опознаят света на фантазиите. Там те се изживяват като принцеси и родители, като по този начин развиват въображението си. Куклата е най-древната и претърпяла най-големи трансформации играчка.
  • За порасналите деца – между 4- и 6-годишни – се препоръчват интерактивни игри (музикални телефони, детски компютри, игри за научаване азбуката или цифрите).
  • Още от най-ранна детска възраст плюшената играчка присъства във всеки дом. Повечето родители слагат мека играчка в креватчето на бебчето си. Така развиват чувство за привързаност у него. Скоро обикновената плюшена играчка (мече, слонче, куче, зайче и др.) се превръща в любимата играчка и най-добър приятел на детето.

Ние, от верига маагзини за бебешки и детски дрехи Kinderland, разбираме и уважаваме нуждата и ползата за децата от детски играчки. В нашия каталог и в търговските ни обекти може да откриете най-добрия приятел за вашето дете. Очакваме ви!

Оставете коментар!