Съвети при купуване на бебешки и детски дрехи

Полезни съвети за купуване на бебешки и детски дрехи

Днес магазините са пълни с безброй красиви бебешки и детски дрехи. За мамите, бабите и лелите стана все по-интересно и приятно да изберат най-красивата дрешка, с която да зарадват детето вкъщи.

 

Знаете обаче, че кожата на бебетата и на децата е много нежна. За нея трябва да се грижи не само прегръдката на мама, но и дрешките, които обличаме на наследниците си.

 

Обърнете внимание в тези неща в магазина:

  1. Размер на дрешките. Децата растат бързо – с дни и часове. Съобразете се с това, когато купувате дрешка на детето си или за подарък – изберете я с един номер по-голяма. Ако купувате за 6-месечно бебе, изберете дрешка за 9-месечно. Момиченцата на 5 години често носят рокли за 6-годишни и т.н. Обърнете внимание и на сезонността на детските дрехи – зимните дрешки не могат да се носят през лятото и обратно.
  2. Материи на детските дрешки. Избирайте фини, меки и нежни материи за бебета и деца. Естествените материи не дразнят кожата, а и се перат по-лесно. По дрешките нека да няма груби ръбове и подгъви.
  3. Декорации и копчета. Особено бебешките дрешки е добре да са с по-малко лепенки, пайети, копчета, които могат да се отлепят или откъснат и детето да ги налапа без дори да разбере. Бъдете бдителни и разумни! При по-големите деца декорациите са позволени.
  4. Цвят на детските дрехи. На децата всички цветове им отиват. Ако се налага или искате да купите бяла или светла дреха, имайте предвид, че тези цветове задържат повече петна и се перат по-трудно. Но пък така добре стоят светлите рокли на малките момиченца, нали?
  5. Цена. Това е доста обширна тема. Затова ще кажем само, че хубави и качествени бебешки и детски дрехи могат да се намерят и на ниски цени – от онлайн магазини за детски дрехи, от разпродажби, промоции и т.н. Търсете!

 

Сега, след като вече знаете за какво да внимавате, когато купувате дрешки за бебе или по-голямо дете, можете да се впуснете в това приключение. Ако имате въпроси, може да ги зададете към екипа на Kinderland – kinderland_varna@abv.bg.

One comment to Съвети при купуване на бебешки и детски дрехи

Оставете коментар!