Модели със синдрома на Даун на модния подиум

Със сигурност всеки човек в т. нар. цивилизовани страни е чувал за Синдрома на Даун. Поради различни причини обаче – срам, отхвърляне, присмех, неразбиране – болестта е слабо позната в широката общественост.

 

Децата и възрастните със синдрома на Даун са различни от другите хора – „нормалните“. Те са с различно развитие от нашето. Но те са мили и добри, усмихнати са напук на болестта. Те също имат мечти, планове, стремежи, които осмислят нелекия им живот.

 

Джейми Брюър

Кликнете на снимката за увеличение.

Знаейки всичко това, дизайнерката Кари Хамър (Carrie Hammer) стартира интересна инициатива. Тя решила да ангажира в работата си млади момичета с различни тела, като за целта поканила 30-годишната Джейми Брюър (Jamie Brewer) да дефилира на ревю.

Джейми не е обикновена жена.

Тя е актриса със синдрома на Даун.

 

Модното събитие се е провело в Ню Йорк, а роклята, с която дефилира Брюър, е ушита специално за нея. Тя е в стил готик, който отговаря на ролята ѝ във филма “American Horror Story”.

Очарователна в черната си рокля, Джейми е абсолютна звезда на модния подиум.

 

 

Маделин Стюарт

Маделин Стюарт

Кликнете на снимката за увеличение.

Следващата млада дама също е със синдрома на Даун, но това не ѝ пречи да бъде прекрасен модел. Поредното доказателство, че страдащите от това заболяване са способни да реализират мечтите си. Маделин Стюарт (Madeline Stuart) е на 18 години, от Австралия и вече е професионален модел.

Майката на момичето казва, че още си спомня с болка как хората са избягвали Маделин в детските ѝ години.

 

Ето какво казва Розан Стюарт: “Хората със синдрома на Даун всъщност могат да направят всичко. Те просто го правят по техен собствен начин. Дайте им възможност и ще бъдете изненадани и възнаградени“.

 

 

И двете момичета използват изявите си на модния подиум, за да запознаят хората с истината за синдрома на Даун. Основното мото на кампанията е „Поглед към различните“.

Двата модела Брюър и Стюарт вече са записани в историята на модата. Адмирации към талантливите и смели дизайнери!

 

Родителите на деца със синдрома на Даун не трябва да се предават. Те трябва да знаят, че децата им са прекрасни, че могат да имат мечти, да бъдат амбициозни, да постигнат много!

Jamie Brewer

Jamie Brewer

Jamie Brewer

Jamie Brewer

Jamie Brewer

Jamie Brewer

Madeline Stuart

Madeline Stuart

Madeline Stuart

Madeline Stuart

Jamie Brewer

Джейми Брюър

Маделин Стюърт

Маделин Стюърт

Маделин Стюърт

Маделин Стюърт

Оставете коментар!