Кои са подходящите материи за бебешки и детски дрехи?

Как избираме бебешките и детски дрехи, които купуваме? Гледаме размера, цвета, модела, материята, производителя – толкова много важни неща. Целта е да осигурим най-доброто за децата си, без да правим компромис с нищо.

Една от най-важните характеристики на детските дрехи е материята, от която са направени. Защото дрехите за децата ни трябва да са не само красиви, но и много удобни, качествени, да не дразнят кожата. Четете внимателно етикетите на дрешките и купувайте от проверени и доказани магазини за детски дрехи.

 

Кои са подходящите материи за бебешки и детски дрехи?

Памук

Памукът е препоръчителен най-вече за бебетата до 3-4-месечна възраст. Едва след този период може да избирате дрехи с до 20% синтетични примеси (еластан). Памукът е мека, силно попивателна тъкан, затова по него остават петна. Лесно се мачка, но и много лесно се глади.

 

Лен

Ленът също е естествена тъкан, но той се използва в производството на детски и бебешки дрехи в много по-малка степен от памука и вълната. Предимствата му обаче са много – ленът е силно хигроскопичен, хипоалергенен, дишащ, издръжлив, много лек и подходящ за летни дрехи. Материята е с антибактериални свойства. След пране обаче дрехата от лен може да се деформира и със сигурност – се мачка. Лесно се глади.

 

Коприна

Коприната е скъпа материя, поради което почти не се използва в производството на бебешки и детски дрехи. Въпреки това тя намира приложение най-вече в красивите рокли за момиченца. Няма никаква еластичност, твърда е. Тънка, но и много здрава тъкан.

 

Вълна

Вълната се използва предимно за връхни дрехи, като якета, жилетки, клинове, пуловери, тъй като може да „драска“ по кожата, ако не е обработена добре. Стои много красиво и много топли, както знаете.

 

Всички материи, от които се шият бебешки и детски дрехи, трябва да са хипоалергенни, меки, хигиенични. Трябва да топлят през зимата и да охлаждат тялото през лятото, а това се осигурява именно от естествените материи. Важно е и да ги перете правилно.

В производството на дрехи обаче често се използва комбинация от естествени и синтетични материи, за да се вземе най-доброто от двете. Затова, ако дрехата не е 100% естествена, не я отписвайте.

 

Разгледайте каталога на онлайн магазин за детски дрехи Киндерланд или елате в някой от магазините ни в цялата страна – осигурете най-доброто на децата си, без да правите компромис с нищо.

6 comments to Кои са подходящите материи за бебешки и детски дрехи?

Оставете коментар!