Детски дрехи, необходими за ясла и детска градина

Раждането на бебе поставя началото на поредица от промени, приключения, поводи за радост и гордост, но и за притеснения, нови ангажименти… Примери за такива неща са първото зъбче, първото кихане, прохождането, опитите за проговаряне, тръгването на ясла, сядането на гърне, махането на памперса, тръгването на градина, капризите по отношение на детските дрехи… и още безброй подобни! 🙂

Може би на детето ви му предстои тръгване на ясла или детска градина? Може би се чудите какво трябва да му купите, за да го подготвите (както и себе си) за предстоящите месеци?

 

Ще се опитаме да обобщим накратко тук.

 

Детски дрехи, които НЕ са подходящи за ясла и детска градина

Забравете за бодитата, гащеризоните, прекалено тесните панталони, панталоните с копчета, много дългите поли и рокли. пантофите и обувките с връзки. Всичко това ще затруднява не само детето, но и персонала в детското заведение. Купете пантофки с лепенки, цип или ластик.

 

Какви детски дрехи са необходими?

  • audrey1stday2детско бельо
  • чорапогащници
  • чорапки
  • пижамки с достатъчно широки отвори за главата
  • клин и/или анцуг без цип и копчета, а с ластик
  • леки летни блузки (тениски), които се обличат лесно
  • топли блузки
  • грейка
  • шапка – според сезона
  • пантофки с цип, лепенки или ластик.

Купете и красива детска раница, за да носите ежедневно някои неща за детето – шише с вода, чорапки, които може да ви потрябват и по пътя, горничка, резервна тениска. Когато детето стане по-голямо, с радост ще си носи само раницата. Няма да е толкова тежка, колкото на учениците.

 

Резервни дрехи за преобличане!

IMG_3033 (Medium)През първите 7 години от живота си детето се учи да общува, да се храни правилно и без петна от храна по дрешките. Някои деца, особено по-малките, се напишват. Затова не забравяйте за резервните дрехи за преобличане, които да осигурите в яслата или в детската градина.

Оставете в шкафчето бельо, чифт чорапи, блузка с къс ръкав, блъзка с дълъг ръкав, грейка, долнище (клин, анцуг) – подходящи за сезона.

 

Допълнителен съвет

Тръгването на ясла или градина е свързано със стрес за детето – подгответе го отрано психически за тази промяна в неговия живот. Обяснете му, че в градината ще си намери нови приятели, че там е пълно с играчки, че така мама ще може да тръгне на работа и да има повече пари за играчки и нови дрехи.

Ако имате възможност, купете новите детски дрехи за градината с детето си – нека и то да участва в процеса. Нека само да избере някои от тях. Това ще стане най-лесно от онлайн магазин за детски дрехи Kinderland.

One comment to Детски дрехи, необходими за ясла и детска градина

Оставете коментар!