Как се перат бебешки дрешки?

Как се перат бебешки дрешки?

Току що сте станали родители, имате толкова много ангажименти и грижи, сблъсквате се всеки ден с нови гледки и предизвикателства… Сякаш само сънят на новата мама е по-малко, нали? 🙂

Няма как да влезем в дома ви физически и да ви отменим поне за малко, докато вие си починете и се заредите с нови сили за най-малкия член на семейството ви, но с радост ще ви даваме съвети – винаги, когато можем.

 

Може би се чудите как да перете миниатюрните бебешки дрешки – с какъв прах, на колко градуса, с дрехите на другите членове на семейството или отделно? Сега ще отговорим на тези и още няколко въпроса.

562dc11caf60ba4b983de705c1ba01b9Според микробиологични изследвания много вируси оцеляват при пране на ниска температура и с обикновени перилни препарати. Не допускайте тези вируси и бактерии до нежната бебешка кожа – тя е много чувствителна. Но! Силните препарати, белината дразнят деликатната кожа на бебчо. Тогава – какво?

  • Прането – перете дрешките на малкия човек отделно от дрехите на всички останали в семейството.
  • Програмата – използвайте най-дългата програма на пералнята си и най-високата температура. Пране при температура на водата 30 градуса благоприятства оцеляването на стафилококовите бактерии в прането. При пране на 60 градуса бактериите биват унищожени между 10 и 100 пъти (за съжаление никога не изчезват напълно).
  • Материите и цветовете – когато купувате бебешки дрешки, гледайте етикетите им. Ако на тях производителят е препоръчал пране на ниска температура, не ги купувайте!
  • Перилният препарат – когато го избирате, четете етикетите. За прането на бебешките дрешки купувайте прахове без фосвати и без омекотители.
  • Сушилнята – ако имате такава, използвайте я. Не прибирайте по шкафовете не-съвсем-сухи дрешките на бебчо – от останалата влага могат да се развият бактерии.
  • eb87cb7cdb6fe48255310c836d11ce42Гладенето – задължително е за всяка бебешка дрешка – бодита, ританки, чорапки, блузки, пеленки, екипчета. Горещата ютия убива акарите. Ако гладите с пара, погледнете горния съвет.
  • Дребните дрешки – за да ви е по-лесно при изваждане на дрехите от пералнята и сортирането им при простиране, слагайте по-дребните дрешки на малкото човече в отделна торба за пране. Това са чорапки, терлички, ръкавички. Така ще предотвратите и всмукването им в маркучите на пералнята.

Тези съвети са обобщение на наблюденията на микробиолози, майки и педиатри, отгледали здрави бебета. Следвайте ги до 1-1,5 годинка на детето. Все пак, не прекалявайте, за да не изнежите допълнително бебешката кожа и организма на дребосъчето. Позволете на имунната му система да се развива качествено.

2 comments to Как се перат бебешки дрешки?

Оставете коментар!