Една рокля = една усмивка = безгранична добрина

Днес, 17 февруари, е Международният ден на спонтанните актове на доброта (Random Acts of Kindness Day).

Празникът се отбелязва навсякъде по света от хора, които искат поне днес да са безкористно добри. (Безкористно – без да очакваш отплата за добрината си.)

 

 

Затова, сега ще ви разкажем за една жена с главно Ж!

 

Лилиан Уебър

Лилиан Уебър

Това е г-жа Лилиан Уебър, на 99 години, от Айова. Тази баба доста се различава от средностатистическите баби, които познаваме, по това, че тя шие уникални рокли за нуждаещите се деца в Африка. При това – съвсем благотворително и с цялото си сърце!

Уебър си е поставила за цел да ушие 1000 рокли преди да навърши 100 години на 6 май 2015 г.

 

grandma2

 

Приближава се към заветната цел, като изработва по една рокля на ден. В сръчните ръце на жената старите дрехи и платове се превръщат в истински съкровища. Всяка рокля е прецизно ушита и декорирана, така че да е подходяща за африканските принцеси. Лилиан се надява, че нейните дрехи ще донесат широки усмивки на децата. Надява се още те да се гордеят с тях.

 

grandma1

 

„Малки облекла за Африка“ (Little dress for Africa) е християнска благотворителна организация, която разнася дрехи за децата в нужда в Африка и други страни. Всички в организацията се гордеят с госпожа Уебър, а ние ѝ пожелаваме да има сили да зарадва повече от 1000 момиченца.

 

grandma4

 

grandma5

Оставете коментар!