Комфортна топлина за бебчето

В темата за развитието на детската мода съвсем нарочно „пропуснахме“ да отбележим традициите и поверията в „модата“ за новородени. Всеки от нас е виждал или чувал как навремето бебетата са били изпънати като струни и пристегнати в пелени. Тогава се е смятало, че това е необходимо, за да се изправят крачетата им и те да пораснат стройни и високи хора.

В днешни дни тази бабина традиция е опровергана от велики имена в детската ортопедия. Учените смятат, че е напълно погрешно бебетата да бъдат стягани и ограничавани в движенията си.

 

Един от често срещаните ортопедични проблеми при децата в най-крехка възраст е луксацията. Луксациите (изкълчвания) са болестни състояния, при които трайно се разместват костите, образуващи дадена става. Доказано е, че луксация при бебетата се получава от стягане, опъване и ограничаване на движенията на тялото.

 

Наред с недостатъците, повиването има и своите положителни страни:

  • Осигурява запазване на телесната топлина, а това е много важно за новородените.
  • Не позволява бебето да се обръща по време на сън.
  • Действа успокояващо на бебето – предвид дългия престой на тясно в майчината утроба, някои новородени изпитват комфорт, когато се имитира тясно пространство.

Тези добри ефекти могат да се постигнат и без пристягане! Прибиране на бебешките ръчички близо до тялото преди сън с пелена (одеяло) е напълно достатъчно. В магазини за детски и бебешки дрехи Kinderland ще откриете различни пелени и одеялца за вашите бебета.

Разгледайте богатия ни каталог за бебешки дрешки. В него ще откриете подходящи ританки, бодита и комплекти за момченца и момиченца. Няма по-ценно от удобството на бебечето.

 

Очакваме ви!

Оставете коментар!