Каним ви на Детско модно ревю на 1-ви юни!

Наближава 1-ви юни – най-любимият ден на малчуганите. Това е денят, който децата очакват с нетърпение.

 

На този ден ние, родителите, се стараем да подарим на децата си емоции, радост и обич. Разбира се, празникът не може да мине без очаквания подарък.

 

По този повод верига магазини за бебешки и детски дрехи Kinderland ви очаква на 31 май от 16:10 ч. в Детския кът на Морската градина във Варна, за да се насладите на Детско модно ревю. Ще ви представим нашата нова колекция за момиченца и момченца – малките ни модели ще покажат красотата и удобството на детските дрехи, които предлагаме.

 

Кликнете на снимката за увеличение

Кликнете на снимката за увеличение

 

За 1-ви юни

Всички ние знаем, че 1-ви юни е Международният ден на детето. А знаете ли от къде води началото си този празник?

Ето малко подробности. Празникът, посветен на мъничетата, води началото си от Световната конференция за благосъстоянието на децата, състояла се в Женева през 1925 г. Според една от историите през тази година на 1-ви юни китайският генерален консул събрал китайски сирачета, за да отпразнуват заедно Фестивала на лодките-дракони. Датата съвпаднала с провеждането на Конференцията в Женева – затова било решено това да е Денят на децата.

Първото официално международно честване на празника се състояло едва през 1950 г. и било отбелязано в 51 страни по света. От тогава всяка година се отдава необходимото внимание на този празник, произнасят се речи за детските права, излъчват се детски предавания, правят се детски партита и много други атракции за децата.

Любопитен факт е, че ООН обявява 1979 г. за Международна година на детето. През същата година излиза на екран и обичаният детски филм „Войната на таралежите“, който е посветен на годината на детето.

 

Гербът на Международния ден на детето

Международният празник на детето си има и своя герб:

1 флаг Дня защиты детей

Зеленият фон символизира растеж, свежест, плодородие и хармония. В средата е разположен знакът на Земята, символизиращ нашия общ дом. Около него са разположени стилизирани фигури в различни цветове. Те символизират разнообразието и толерантността сред народите.

 

Верига магазини за детски и бебешки дрехи Kinderland пожелава на всички малки и големи деца весел, усмихнат, вдъхновяващ и много щастлив празник!

Оставете коментар!