Как ще обличаме децата си през 2017

детска мода 2017

Новости в детската мода през 2017

Готови ли сте за новите детски модни тенцденции през 2017? Купихте ли нови детски дрехи за малчуганите?
Ако още не сте или се колебаете какви детски дрешки да изберете, то тази статия ще ви помогне, като специално ще наблегнем на новостите в детската мода.

„Всеки може да бъде красив и елегантен“ – обича да казва прочутият Жан-Пол Голтие. Не му противоречат световноизвестните модни дизайнери, в чиито прогнози за следващата 2017 година е засегната модата за абсолютно за всички – и за деца, и за изискани дами в най-чаровната възраст, и за по-закръглените (пак са на дневен ред), а също и за кльощавите съпернички на Кейт Мос.

Дълго или късо? Вталено или свободно? Силует, обремен със сложни премислени дейтали или максимално изчистена линия? Не се колебайте – няма забранени неща. Кажете „да“ на това, коети ви харесва и ви стои добре, стига да не излезете извън тънко очертаните граници на добрия вкус и на чувството за мярка. Модата за следващата година цели да даде повече самочувстие на децата с нови красиви и удобни дрехи и да подскаже на родителите, да не робуват на стриктните модни тенденции, а да подхождат творчески, с фантазия и размах. Така ще изберат най-добрите детски дрехи за децата си. Аналогична е ситуацията и при дамите. Дамата на 2017 няма да следва сляпо каноните, да бъде робиня на озадачаващите дизайнерски хрумвания. Тя ще се стреми, както към независимост, така и към подчертана женственост, като някои по-смели дами ще се облекат в едни и същи нюанси с децата си. Дамите ще могат да избират между препратките към етноса на славянските народи и българските традиции, ще съчетават елементи от различни униформи (авиаторски или полицейски), да комбинират огромните връхни дрехи на пиринейските овчари със строгата кройка на сакото в стил „Мао“, да освежават урбанистичния пейзаж с облекла – реверанси към отново осмисленото минало. Дизайнерите сякаш ни слагат в ръцете магическа пръчица, с чиято помощ се озоваваме в света на Далай Лама, ту обратно у дома, ту в суровия студ на Аляска, ту на върховете на Андите. Защо го правят ли? Ами по простата причина, че само така могат да се задоволят изискванията на уверената в себе си съвремена жена и родител, решила да доставя с вида си и този на детето си, удоволствие и на околните и на самата себе си. Тя иска да знае добре какво иска от живота и как трябва да изглежда във всеки един момент от деня, за да го получи. На тази жена, а ние вярваме, че много са от тази категория, асовете на световната мода препоръчват:
– да се облича в бяло през зимата – доста непостижимо при нашите условия, но нищо не пречи да освежите връхните дрехи в скучен защитен цвят с някой бял пухкав шал;
– черни лачени обувки и чанти;
– да редува максипуловери с късички до талията жилетки от мохер, които могат да се изплетат по модели от интернет
– да облича детето си в удобна рокля в приятен ненатрапващ се цвят;
– да не забравя чара на жакардовата плетка
– ако краката и възрастта й позволяват, да носи от сутрин до вечер мини плисирани поли в шотландско каре;
– да си вземе от мъжкия гардероб широкия панталон с басти, като го носи с тиранти и сако-тренчкоут;
– поне една рокля или сукман, като дължината варира от много късо до много дълго;
– на всяка цена да разполага с късо манто от промазана материя и с дълго манто от кадифе;
– за пролетта да си ушие вместо шлифер сако в стил „сафари“;
– да си купи няколко метра памучен плат, щампован на цветчета или на точки, и отсега да започне да обмисля летните си рокли. Какво по-приятно занимание от това да мечтаеш за чара на летните вечери, докато навън вали сняг!

Оставете коментар!