Как да облечем бебето през зимата – общи съвети

Много майки не са сигурни как да обличат бебетата си през зимата. Все се чудят дали няма да му е студено на детето – колкото и дрешки да му облекат.

 

Ще ви дадем съвети в няколко последователни статии, като първата ще е по-обща.

Ако имате въпроси, попитайте ни в коментарите.

 

 

630f5eed32d50552ca3a29402d417e6dЗимните бебешки дрешки у дома

Не се престаравайте с топлото, въпреки че знаем, че сте изкушени. Бебетата са хора като всички нас и едва ли те обичат повече от нас да прегряват от жега. Поддържайте нормална стайна температура. Относно дрешките – има изпитан метод за преценка – обличайте на бебчо една дрешка повече, отколкото на вас, и го завивайте с одеялце, докато спи. Това е.

Боди с къс или дълъг ръкав, плюшено гащеризонче (момиче, момче) или плътни ританки (момиче, момче) + жилетка (момиче, момче). Чорапки – върху ританките, а не под тях. Може да обуете и терлички, особено, ако са от баба, но тогава не слагайте чорапки. Избягвайте блузки, които се обличат през главата, чорапогащници – осигурете не само топлина, но и комфорт в движенията на бебето.

 

 

f90f720114990d85ef7e0928d8197ba2Зимните бебешки дрешки навън

Някои бебета спят само навън, в количката, по време на разходка – независимо колко е студено. Ако вашето бебе не е такова, съкратете разходките през зимата. И все пак, не може да си стоите само у дома, нали?

Боди с дълъг ръкав (момиче, момче), плюшено гащеризонче или плътни ританки + жилетка. По-дълги чорапки и задължително терлички. Топъл цял гащеризон (космонавт) или комплект от подплатен панталон и яке (момиче, момче).

Бебешките дрешки за зимните разходки трябва да са не само топли, но и леки. Добра материя е поларът – да, изкуствена е, но тя ще бъде облечена върху памучните долни дрешки и няма да има пряк допир с кожата на бебето.

Задължително екипирайте бебчо в шапка (момиче, момче) и ръкавички от естествена материя – памук или мека вълна. Шалът не е задължителен, още повече – през устата.

Осигурете си и портбебе и дъждобран за количката.

 

 

Зимните бебешки дрешки за сън

Бебетата спят много – и през деня, и през нощта. Така че, прочетете и следващите няколко реда. Всеки човек, докато спи, се отпуска. Новородените – също. И също като големите, бебетата извършват понякога движения и остават отвити или пък завити през глава.

Спалните чувалчета са много добро решение в случая. Те могат да са със или без ръкави, ватирани или само памучни. Гарантират винаги завито бебе, при това – правилно завито.

One comment to Как да облечем бебето през зимата – общи съвети

Оставете коментар!