Перете новите детски дрехи преди първото обличане

Отмина дългоочакваният 1-ви юни и малките палавници получиха подаръци.

Новите детски дрехи са често предпочитан подарък, но знаете ли, че трябва да ги изперете преди да ги облечете на детето си? Замисляли ли сте се къде са били дрехите преди да стигнат до витрината на магазина?

 

Много от облеклата са изработени в една страна (обикновено упомената на етикета на дрехата), оцветени в друга страна и имат добавена украса от трета страна. Всяка държава спазва различни законови норми за допустими нива на химикали при изработка на облекла.

 

Професорът по дерматология в медицинския център на Колумбийския университет в Ню Йорк, Доналд Белсито, предупреждава за поява на алергични реакции към боята, използвана за оцветяване, и формалдехидната смола.

Повечето дрехи са оцветени с азобагрила, които могат да причинят възпаление, сърбеж, лющене или зачервяване на кожата, до която се докосват. Не е изключено да се появят и тежки кожни възпаления, докато не се отмие част от боята.

Другият често срещан алерген при дрехите е формалдехидната смола. Този безцветен газ се използва, за да не се мачкат дънки и панталони.

 

Съветваме ви

винаги да изпирате поне веднъж новите бебешки и детски дрехи преди първото обличане!

А за нови детски облекла може да разчитате на верига магазини за детски и бебешки дрехи Kinderland – поръчайте лесно, бързо и удобно онлайн с доставка само 1.99 лв. за цялата страна.

Оставете коментар!