Зимата – детски усмивки и… родителски притеснения

Мили родители,

искаме или не, зимата дойде. Красива, мразовита, ветровита… Скоро ще натрупа и постоянен сняг – толкова подходящ за

снежни човеци,

пързаляне с шейни и

червени бузки и нослета.

Зимата – сезонът на детските усмивки и на… родителските притеснения.

 

Какво ѝ е на зимата?

2b145b75729365e328c544275982651fПрез този сезон дните са доста кратки, температурите ниски, настинките – ежедневни. Май това последното е най-притеснително, нали?

През зимните месеци по-голямата част от деня децата я прекарват на закрито – в топли и… влажни помещения, много подходящи за развитие и разпространение на бактерии и вируси. Кашлещите и кихащи деца разпръскват около себе си микроби, с които заразяват другарчетата си.

 

Какви зимни детски дрехи да изберете за детето си?

След казаното до тук изглежда, че май няма начин настинките да ни се разминат. И все пак, нека да поговорим за правилата на обличане и за подходящите детски дрехи през зимата.

Децата са неуморни, не спират и за секунда – тичат, скачат, бягат… Което пък означава, че най-вероятно постоянно им е топло, колкото и да са минусови температурите навън. Препоръката на онлайн магазин за детски дрехи Kinderland е да обличате детето в предучилищна възраст и в 1-2 клас на слоеве. И нека слоевете да са с един по-малко от тези, с които сте облечени вие.

4067a817bb86c150089c935faf165eeaОбличайте детето малко по-дебело само по пътя към детската градина или училището. Когато влезе в стаята за игра или в класната стая го оставете облечено така, както би стояло вкъщи – в детските учебни заведения се поддържат стайни температури.

Ако детето ви се изпотява по време на игра, това за вас ще е ясен знак, че сте прекалили с дрешките.

Опитайте, колкото и да е трудно в началото, да научите детето си да ви казва, кога му е топло и кога – студено. Питайте го и му вярвайте! (Ако ви каже, че му е топло, значи му е топло.)

 

Най-подходящите детски дрехи?

8a6001a9c3fb3541897711b66a6630e8Купувайте на малките дрехи, които няма да им пречат на движенията, игрите и цапащите занимания. Децата се цапат – не ги обличайте в дрешки, за които после ще им се карате, че са похабили с водни бои или супа.

Повечето детски дрехи днес са изработени от лесни за пране и поддръжка материи.

Зимните детски обувки и детските ботушки е добре да са леки, водоустойчиви и да се поддържат лесно.

 

Игрите в снега

Колкото и да ви се струва, че зимата е студена и безкрайна, детето ви определено не мисли така. То я обича, радва ѝ се и иска да е навън и да играе в снега. В България зимите са меки, затова просто угодете на детето си – нека да излезе, да поиграе с приятелите, да се попързаля с шейната…

Оставете коментар!