Етно стил за детски дрехи

img1453972503Колкото и невероятно да звучи,  детските облекла в етно стил могат да бъдат оригинални и много елегантни. Свикнали сме да изглеждат ярки, цветни, крещящи, често на ръба на добрия вкус и стил. Това лято обаче дизайнерите на детски дрехи изненадват с доста по-семпли предложения, в които етно традициите си подават ръка и съжителстват с най-умерените прояви на модата.

Забравете леопардовите петна или тигровите райета. Този път дивите животни заявяват своето присъствие върху детските дрехи по друг, по-различен начин. А именно – като фотоизображения, рисунки или само детайли. Цветовете не са ярки или ако е така, то е само един – под формата на контрастен акцент.  Бялото, черното и пясъчножълтото са фаворити, което е напълно в тон с козината на повечето диви животни. Самите изображения – било то като фотопринт или рисунка, са по-скоро арт, отколкото точни копия. При детайлите пък най-често използваният елемент са очите, които „гледат“ от туники с къс ръкав, панталони, клинове, блузи с дълъг ръкав и др.

Принтовете, вдъхновени от индианската култура и цветове, са абсолютен хит този сезон. Тези фланелки внасят багри там, където има нужда от такива, но без да стоят прекалено натрапващо се, каквото имат например тропическите нюанси. Индианските са меки, понякога пастелни, друг път по-наситени, но винаги създаващи едно особено настроение. Основни фаворити сред цветовете са тюркоазеното и кораловото, които присъстват почти във всяка комбинация. Самите детски дрехи са лишени от детайли и с максимално опростен силует, което е разбираемо предвид богатия принт.

Етно тенденциите оказват влияние и върху плажните детски облекла. Не само банските, но и плажните допълнения използват шарките им. За разлика от другите дрехи обаче, край морето задръжките сякаш падат и цветовете стават малко по-смели. Ярките багри се срещат далеч по-често на плажа, отколкото в града. Но отново не са твърде крещящи и „нахални“. По-скоро дават настроение.

За съжаление този тип детски облекла не са подходящи за всяко място и всеки повод (примерно детски рожден ден). При родителите обаче,  в деловото им ежедневие, особено ако има строг дрескод, те нямат място. Строгият костюм обаче може да бъде приятно освежен с нежно фишу в такъв стил. Така ще спазите изискванията на офиса и в същото време ще покажете индивидуалност, без да прекрачвате границите.
И в свободното време с етно дрехите трябва да се внимава. Ако обстановката е неформална, артистична, бохемска, ваканционна – добре. Но ако отивате на парти, където поводът е по-специален, е по-удачно да оставите този тип облекла в гардероба.

И така. Ако искате да облечете децата си интересно, оригинално и удобно – заповядайте в детски магазин Киндерланд. Ние обличаме децата ви с любов и желание.

Оставете коментар!