Бебешки и детски дрехи и подходящите материи за тях

Продължаваме с темата за материите на детските дрехи, която започнахме преди няколко дни. Днес ще засегнем типовете дрешки за бебета и деца и най-подходящите материи за тях.

 

Започваме с практичното

бебешкото боди,

което обгръща тялото на детето още в първите дни след раждането му – когато то е най-крехко и нежно. Бодитата са дрешките, които са в пряк контакт с бебешката кожа – затова те трябва да са ушити от 100% памук, който да гали малкото човече.

 

Бебешките ританки

са задължителен елемент от облеклото на най-малките, независимо през кой сезон са родени те. Ританките може да са памучни, плюшени, поларени, хавлиени. Разбира се, най-добре е да са памучни, но това не е задължително. По ританките не трябва да има копчета, ципове или някакви декорации, на които бебето може да се одраска.

 

Спалното бельо

е добре също да е изработено от памук или от фланелен памучен плат (с висок процент памук), който осигурява възможност на кожата да диша, а през зимата държи топло. Най-подходящите материи за спалното бельо са хасе и американ.

 

Детските пижами и детското бельо

също трябва да са памучни. Така те ще са най-удобни, кожата ще се чувства добре, сънят на бебето и детето ще е спокоен.

 

Детските рокли и панталоните

за по-големите деца доказано са най-предпочитани, когато са ушити от вискоза, която не абсорбира влагата и изсъхва бързо. Тези характеристики я правят подходяща и за якета.

Вълнените дрехи трябва да са от висококачествена вълна, която не драска и е мека на допир.

 

Връхните детски дрехи

не могат да минат без синтетични тъкани. Синтетичните платове защитават по-добре от атмосферни влияния, а са и по-трайни. Те подлежат на непрекъснато подобряване – параметрите им стават все по-близки до естествените материи, а именно:

  • запазват топлината,
  • позволяват на кожата да диша,
  • не изсушават кожата и не предизвикват дразнене.

Комбинирането на синтетични и естествени материи при изработката на детски дрехи създава удобство и практичност – и за децата, и за родителите.

 

Съветваме ви да избирате качествени бебешки и детски дрехи, с които вашите деца ще са спокойни и красиви. Във верига магазини за детски дрехи Kinderland в цялата страна, както и в нашия онлайн магазин за бебешки и детски дрехи ще намерите прекрасни артикули с високо качество, удобни кройки и красиви цветове. Заповядайте!

4 comments to Бебешки и детски дрехи и подходящите материи за тях

Оставете коментар!